Jokin aika sitten sattui mieleenkiintoinen tapaus. Olemme tuttavaporukan kanssa ottaneet tavaksi maanantaisin  ruokatunnilla käydä turinoimassa niitä näitä eräässä työpaikkamme lähellä olevassa kahvilassa. Olemme erään Erkin kanssa huomanneet, että Jarmo kysyy joka kerta henkilökunnalta edellisen lauantain oikeat lottonumerot. Tämä johtunee osittain siitä, että Jarmo on yleensä lottoarvonnan aikoihin jo niin humalassa, ettei osaa kissaa sanoa, saati lottoriviä tarkistamaan. Päätimmekin tehdä pienen jäynän, jonka esivalmistelut alkoivat jo lauantaina, jolloin pyysimme Jarmon avovaimoa, Heidiä selvittämään Jarmon veikkaaman lottorivin. Tämän rivin sitten kävimme antamassa henkilökunnalle, jotta he voisivat toimittaa sen sitten, kun Jarmo sitä pyytää.

Ehdimme jonkin aikaa istuskella ja rupatella niitä näitä, kun Jarmo ilmestyikin ovesta sisään Heidi vanavedessään. Hänellä oli ilmeisesti uteliasuus voittanut, kun kertoneet, minkälaista jäynää puuhasimme ja oli jollain hyvällä tekosyyllä Jarmon mukaan kahvireissulle. Tavanomaisten tervehdyksien jälkeen Jarmo tilasi parit kahvit ja munkit sekä pyysi oikeaa lottoriviä. Puhelimme niitä näitä, mm. Mika häkkisen pojan nimestä ja siitä, että mahtaako Etelä-Suomeen tulla valkoinen joulu. Sitten tarjoilija toi Jarmon tilaamat kahvit ja munkit lottorivin kera. Jarmo kaivoi heti taskustaan kuluneen R-Kioskilta aikoinaan saamansa pahvitaskun, jossa hän kuljettaa kuponkejaan. Jarmo maistoi munkkiaan ja hörppäsi perään kahvia ja kävi rivejä läpi. Äkkiä hänen silmänsä pullistuivat ja hän sai kauhean yskänpuuskan, aivan kuin meinaten tukehtua kahviinsa. Hän toipui siitä nopeasti ja pomppasi ylös. Hän näytti leijuvan ilmassa, kunnes putosi jaloilleen ja karjaisi äänekkäästi: "YES! 17 miljoonaa."

Me tietysti olimme, että "TÄ? Älä helvetissä! Näytä!!", mutta Jarmo ei antannut kenenkään koskea lottokuponkeihinsa. Hetken toivuttaan hän istui alas, haukkasi munkkia ja hörppäsi kahvia ja sanoi ihan hiljakseen: "Nythän on niin, että sinä PS ja sinä Erkki, olette täysin mulkkuja molemmat. Ja sinä Heidi.  huonompaa suihinottajaa en tiedä. Siskosi Hannele ja se kaverisi Mervikin on paljon parempia sängyssä. Minun puolestani voit mennä samantien kämpille keräämään tavarasi. Haluan, että olet häipynyt siihen mennessä, kun tulen töistä. Siihen ei mene kauan, sillä ajattelin ottaa loparit tänään, mutta ensin käyn vähän hyppimässä pomon pöydällä."

Tämän sanottuaan Jarmo jatkoi muina miehinä munkkinsa syöntiä meidän muiden tuijottaessa suu auki. Samassa tarjoilija tuli siihen viereen hymyillen kuin Hangon keksi ja kysymään, että kuinka se Lotto-pila onnistui?