Olen tässä lähes viikon miettinyt, että pitäisikö hopsarin (=henkilökohtaisen opetussuunnitelman ohjaaja) lähettämästä sähköpostiviestistä aloittaa iso poru vai ihan kiltisti niellä se? Tiedän, ettei opinnot ole aina ollut mallikelpoista, mutta olen saanut opinnot suoritettua, vaikka hivenen myöhässä. Se, että olen tehnyt myös opintoja työoppimisena ja projektityöskentelynä, niin osittain aiheuttaa sen, etten ole saanut kyseistä teemaa suoritettua kuudessa (6) viikossa. Samanaikaisesti olen saattanut olla kontaktiopetuksessa, työoppimassa sekä projektissa, joten en todellakaan ole aina onnistunut suoriutumaan opinnoista normaaliin tahtiin. Julkaisen sen viestin silläkin uhalla, että joku tunnistaa lähettäjän. Lähettäjän voi tunnistaa hänen kolleegansa ja he ketkä olevat hänen opetuksessaan. Viesti kuuluu näin: "Kiitos, Piia, viestistäsi! Hyvä, alota jo nyt säännöllinen opiskelu, niin selviydyt. Tule käymään luonani mahdollisimman pian huoneessani, jos sinulla ei ole riittävästi ammatillisensanaston materiaalia itselläsi."

Tämän jälkeen meinasin mennä nurkan taakse ja vetää pankkikortilla ranteet auki. Ei sen takia, että kyseinen lehtori olisi osunut arkaan paikkaan, vaan sen takia, että väsymyksestä ja uupumuksesta kärsivä lehtori yrittää buukata opiskelijat ylikierroksille. Valitettavasti tiedän kuinka huonosti (voi) käydä, jos tekee hullunlailla töitä tai opintoja, eikä muista tai osaa ottaa välillä rennosti. Kun välillä on voinut olla kolme teemaa yhtäaikaa, niin se on myöhemmässä vaiheessa kostautunut ja sen vuoksi en ole välttämättä jaksanut ja kyennyt kirjoittamaan raportteja, esseitä ja tehtäviä lehtoreiden suosittamiin määräaikoihin mennessä.

Viikon olen miettinyt, että laitanko asian eteen ja tätä vuodatusta kirjoittassa laitoin asiasta tiedon menemään hänen esimiehelleen, joten katsotaan ja kuulostellaan minkälainen soppa tästä tällä kertaa syntyy. Se on ollut jo pitemmän aikaa julkinen salaisuus, että tältä kyseiseltä lehtorilta on tullut vastaavanlaisia, ja jopa pahempiakin, lipsahduksia. Meidän opiskelijoiden edusta ja turvasta on kyse.