Duunia saa painaa kieli vyön alla, siis tehdä HELVETIN paljon. Näköjään kaikki "paskaduunit" lykätään harjoittelijalle. Mutta, kun jättää aivot narikkaan, nni meneehän se työ kuin työ. Täällä on ollut parasta se, että yhteishenki on loistava ja töitä on saanut tehdä eittäin paljon.

Viikonloppu meni oikein rattoisasti, kun treffattuja yksi erittäin hyvä ystävä. Käytiin kahvilla ja parin tunnin kävelyllä. Lauantaina kävin  Nuoli ry:n opiskelijatapaamisessa. En sinne muuten olisi varmaan mennyt, mutta siellä tarjottiin ruokaa ja juomaa. Sainpahan kirjoittaa sitten matkalaskun. Hyvä että edes jostain tulee hieman ylimääräistä fyffee.
Kannelmäessä tuli vedettyä herneenpalko poikittain sieraimeen. Jos kerran tuottaa roskia, niin ne roskat sijoitetaan roskikseen, EIKÄ roskiksen viereen. Toinen asia, joka ottaa välillä tosi pahasti kupoliin, on mikroaaltouunin siistinä piäminen. Kun "kukaan" ei ole raatsinut ostaa mikroon kupua, niin lämmitettävät ruuat ovat pitkin mikron sisäseiniä, kun laitetaan pikkasen liian kauaksi aikaa safkat lämpiämään. JUMANKAUTA, kun ne ruuat on HELPOMPAA putsata heti tuoreeltaan pois, EIKÄ vasta viikkojen/vuosien kuluttua. Kolmas asia, mikä sai minut hermoromahduksen partaalle, oli se, että likaiset siivousluutut oli heitetty roskiin. Kun ne voi mennä pesemään pesukoneessa. Pesutuvassa on kaksi hyvää pesukonetta, joilla saa rätit puhtaaksi. Ja vaikkei pesukonetta olisikaan käytössä, niin laittaa likaset rätit vesikattilaan kiehumaan. Ei ainakaan jää luutuihin bakteereja. Kierrättäminen on fiksua, järkevää, taloudellista yms. Vaikka meidän opiskelijoiden ei tarvitse hankkia siivousvälineitä koulun järjestämään työoppimisasuntoon, niin ei myöskään tärkoita sitä, että me opiskelijat voidaan elää siellä kuin pellossa viimeistä päivää. Koululla ja sen osakeyhtiöllä on takuuvarmasti varaa ostaa lähes joka viikko siivousluutja, mutta se on meidän jokaisen yhteinen tehtävä elää ja käyttää säästeliäästi luonnonvaroja.
Neljäs juttu jota olen miettinyt tuolla asunnolla on se, että paperille ja kartongille on omat laatikot. Mutta MIKSI ihmeessä niitä ei voida sitten tyhjentää. Eihän ala huoneistossa haisemaan. Mutta onpahan helpompi siivoja ja pitää asunto siistinä, kun ne joka viikko pois. Etenkin, kun ottaa huomioon, että taloyhtiön roskakatos on ohikulku matkalla tai tulee maksimissaa 15 metrin ylimääräinen kierros kotoa lähtiessä. Tämä ainakin todentaa sen, että ihminen haluaa päästä joka asiassa mahdollisimman helpolla ja sysää vastuun ja/tai tekemisen toisten harteille. Jotain rajaa sentään pitää olla!488839.jpg