Päivä on ollut pulkassa jo heti alkuunsa, mutta tuli jäätyä kikkailemaan tänne koululle nettiin. Ja samallahan sitä tuli käytyä syömässä kunnon ruokaa. Kyllä tuossa meidän koulun ruokalassa on hyvää ja monipuolista sapuskaa, eikä maksa opiskelijalle kuin 2.3€. Jostain kumman syystä itselle ei todellakaan viitsi tehdä noin monipuolisesti sapuskaa. Kuinkahan paljon asiaan vaikuttaa se, että itselle ei viitsi, eikä kukaan tiskaa minun puolesta? Tiskikoneestakaan ei juurikaan ole iloa, kun saisi viikon kerätä likaisia astioita ennenkuin viitsisi laittaa koneen käymään. Eikä Kukaan tai Joku viitsi laittaa niitä puhtaita astioita astiakaappiin. Näin on käynyt edellisessä asunnossa, jossa mulla oli seriivatun tiskikone.

Huomaa kyllä, että olen taas kokopäivän istunut tietokoneen ääressä. Alkaa hartiat vihoittelemaan. Mutta eihän sitä missään vaiheessa poistuta koneen ääreltä, kun kohtapuolin olisin kuitenkin joutunut tulemaa takaisin koululle. Meillä on kampuksen opiskelijakunnan ja vastaavan lehtorin kanssa tapaaminen. Toivottavasti saadaan nyt paremmin ääni kuuluviin opettajien suuntaan.

Satuin katsomaan ruotsin kielikokeen tuloksia. Sanasto, kielioppi ja essee olivat menneet rimaa hipoen läpi. Kevääksi ei jäänyt muuta kuin käydä keskusteluosio suorittamassa. Ruotsinkieli on ollut mulle se harva aine, joka on tuottanut eniten tuskaa. Mikään muu oppiaine ei ole tuottanut niin suurta tuskaa. Tässähän on jo syytä juhlia.

 

251810.jpg