Tutkimus: Seksitaudit eivät aiheudu irtosuhteista

1.11.2006 11:39Iltasanomat

Laaja kansainvälinen tutkimus romuttaa vallitsevia käsityksiä seksistä. Tutkimus ei esimerkiksi löytänyt näyttöä siitä, että irtosuhteiden yleisyydellä olisi suoraa yhteyttä sukupuolitautien leviämiseen.

Sukupuolitauteja esiintyy yleisimmin Afrikassa, mutta irtosuhteita on eniten teollisuusmaissa. Afrikan synkät aidstilastot näyttäisivät selittyvän pikemminkin sillä, että köyhät ihmiset eivät valistuksen puutteen takia käytä kondomia.

Afrikassa ja Aasiassa taudit uhkaavat naisista etenkin niitä, joiden miehet ostavat seksiä prostituoiduilta.

- Naimaton nainen pystyy joissain tilanteissa sopimaan helpommin turvaseksistä kuin naimisissa oleva nainen, sanoo johtaja Paul van Look Maailman terveysjärjestöstä WHO:sta.

Tutkimus kumoaa myös käsityksen seksin aloittamisiän varhenemisesta.

Ensimmäiset kokemukset ajoittuvat lähes kaikkialla 15-19 vuoden ikään.Lontoon yliopisto tarkasteli tutkimuksessaan 59:ää maata eri puolilla maailmaa. (STT-AP)

* * * * * * * * * * *

 

Topakka portsari

6.11.2006 0:00  Iltalehti

BERLIINILÄINEN ilotalo on palkannut 70-vuotiaan isoäidin portieerikseen. Bordellin omistajan mukaan rouva Waltraud Hotzl on osoittautunut miehiä paremmaksi käännyttäessään ovelta humalaisia asiakkaita ja muita ei-toivottuja tapauksia. Kaiken kukkuraksi mummeli on pystynyt tehokkaasti vaimentamaan kaikki ilotyttöjen väliset riidat kiljumalla: "Ja nyt turpa tukkoon lapsikullat!"

Posti vapauteen

BOSNIALAINEN vanki onnistui pakenemaan itävaltalaisesta Karlaun vankilasta paketoimalla itsensä ja postittamalla paketin lyhtypylväitä valmistavalle firmalle, jolle vangit toimittavat osia. Muut vangit olivat nostaneet paketin kuorma-autoon, jonka lavalta ryöstöstä tuomittu mies oli livahtanut ajon aikana tiehensä.

Puheitta paras?

NEW YORKIN osavaltiossa asuva poliisi on haastanut oikeuteen miehen, jonka hän sai maratonpuheella luopumaan itsemurhasta. Ylikonstaapeli Ronald Nametko väitti 45 minuuttia kestäneen höpinänsä elämän kauneudesta aiheuttaneen hänelle kohtuutonta henkistä kärsimystä ja hän katuu katkerasti, ettei hän antanut herra Patrick O'Connorin panna kuulaa kalloonsa.

Leimuava lempi

SAKSAN eläinsuojelijat ovat toimittaneet talveksi eläintarhaan harvinaisen mustajoutsenen, joka oli rakastunut münsteriläisellä järvellä seilanneeseen joutsenen muotoiseen huviveneeseen. Joutsen kieltäytyi lentämästä talveksi etelään, koska sen mielitietty ei pystynyt seuraamaan mukana. Myös muovinen huvivene on kuljetettu eläintarhaan, jotta lintu ei menehtyisi sydänsuruun.

Varas soitti apua

PUOLALAINEN murtovaras joutui soittamaan Katowicessa poliisin paikalle terhakan yövartijan humautettua häntä kirveenhamaralla päähän. Huumaantunut varas pinkaisi pakoon autoonsa, mutta vartija pamautti sen ikkunan hajalle kirveellään ja tarttui ajokin rattiin sillä seurauksella, että voroparka ajoi ojaan. Tällöin varas piti tilannetta niin uhkaavana, että hän katsoi parhaaksi hälyttää kännykällä poliisin paikalle.

On se niin väärin

YHDYSVALTOJEN feministit ovat tuohtuneet tutkimuksesta, jonka mukaan vain yksi prosentti amerikkalaisista uskoo, että Jumala on nainen.

* * * * * * * * * * *

Huono keli kiusasi autoilijoita maanantaina

6.11.2006 19:27Iltasanomat

Ajokeli oli huono tänään suuressa osassa maata. Hätäkeskusten tietoon ei ollut kello kuuteen mennessä illalla tullut vakavia henkilövahinkoja.

Helsingin poliisi laski, että sen alueella kolareja oli ajettu kello 17 mennessä 45. Espoon hätäkeskuksen mukaan kolarit näyttivät loppuneen Länsi-Uudeltamaalta sään paranemisen vuoksi kello kolmen jälkeen, mutta sitä ennen niitä laskettiin noin parikymmentä.

Vantaalla kolareja, peräänajoja ja tieltä suistumisia oli kirjattu kello 17 mennessä yli kymmenen. Muualla Itä- ja Keski-Uudellamaalla liikenneonnettomuuksia ja tieltä suistumisia oli Vantaan poliisin mukaan niin ikään yli kymmenen tapausta.

Liukas keli kiusasi autoilijoita myös Pohjanmaalla ja Länsi-Suomessa. Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sattui päivän mittaan yli 20 peltikolaria ja ulosajoa.

Varsinais-Suomessa pieniä onnettomuuksia oli kymmenkunta ja Porin seudulla muutamia.

Kaakkois-Suomessa kolareja ja tieltä suistumisia nähtiin alkuiltaan mennessä kymmeniä. Esimerkiksi valtatie 7 oli Pyhtään kohdalla poikki, kun venäläinen rekka jäi poikittain tielle.

Haminan ja Taavetin välisellä tiellä oli kymmenen kilometrin rekkajono.Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun hätäkeskuksen mukaan Oulun läänissä sattui parisenkymmentä peltikolaria.

Tiistaina maan etelä- ja keskiosassa ajetaan Forecan sääennustuksen mukaan suojasäässä, ja taivaalta tulee vettä tai räntää. Pohjois-Karjalassa tulee lunta, ja pohjoiseen luvataan vähäistä lumisadetta ja pakkasta.

(STT)

Miten ihmeessä Sää voi kiusata liikennettä?

* * * * * * * * * * *

Uskovaiset hakivat pois hoidosta - Nainen surmasi itsensä

6.11.2006 23:18 Iltalehti

Psykiatrinen potilas olisi tarvinnut kuntoutusta vielä vuosia.

 

Uskovaiset 62-vuotias nainen ja 32-vuotias mies hakivat pitkään skitsofreniaa sairastaneen ystävänsä pois kuntoutuskodista. Sinne 28-vuotias nainen oli päätynyt oltuaan tahdosta riippumattomassa hoidossa Pitkänniemen psykiatrisessa sairaalassa.

Kuntoutus päättyi Kangasalla 13. tammikuuta 2003. Uskovaiset ilmoittivat paikalla olleelle lähihoitajalle sekä hoitovastuussa olleelle lääkärille, että 28-vuotias muuttaa kotiinsa.

Lähtö tapahtui vastoin lääkärin tahtoa.

- Olin erittäin huolissani, koska potilaani sairaus oli hyvin vaikea. Toisaalta hän ei ollut niin huonossa kunnossa, että hänet olisi pitänyt lähettää tahdosta riippumattomaan hoitoon, kertoi lääkäri.

Lääkäri oli voimaton

Lääkärin mielestä potilaan hoitoa ei olisi voinut laskea maallikon käsiin.

- Asiantuntijankin piti käyttää kaikki keinot, jotta tilanne olisi pysynyt hallinnassa.

Potilas oli ollut aiemminkin itsetuhoinen, ennen kuin surmasi itsensä 22. heinäkuuta 2004.

- Hän ei kertonut minulle itsetuhoisista ajatuksistaan. Viimeisinä päivinä hän tosin kävi ylikierroksilla, mutta en huolestunut, koska se on tyypillistä taiteilijoille, kertoi 32-vuotias uskonveli.

Uskovaiset kuuluivat evankelis-luterilaiseen kirkkoon. He olivat tavanneet 28-vuotiaan raamattupiirissä.

* * * * * * * * * * *

 

Vanhemmat peittelivät lapsen kuolemaa uudella vauvalla

6.11.2006 21:24 Iltalehti

Saksalaispariskunta yritti peittää lapsensa kuoleman tämän kolme vuotta nuoremman sisaren avulla.

31-vuotiasta saksalaismiestä ja tämän 30-vuotiasta vaimoa syytetään osallisuudesta yhden lapsensa kuolemaan. Pari yritti pitää lapsensa kuoleman salassa esittämällä, että heidän 3-vuotias tytär olisi hämärissä olosuhteissa edesmennyt Nadine.

Pariskunnan salaisuus paljastui heidän tuttavansa tultua epäluuloiseksi. Poliisien tullessa paikalle työttömäksi jäänyt automekaanikko ja hänen vaimonsa esittelivät 3-vuotiaan tyttärensä edesmenneen lapsensa sijaan.

Kuoli pudottuaan sängystä?

Pariskunta myönsi Nadinen kuoleman kuulusteluissa. He kertoivat viranomaisille haudanneensa lapsen kotinsa lähelle. Poliisi ei kuitenkaan onnistunut löytämään lapsen ruumista edes vainukoirien avulla. 31-vuotias automekaanikko on edelleen vangittuna epäiltynä lapsen kuolettavasta pahoinpitelystä ja hyväksikäytöstä. 30-vuotias kotiäiti vapautettiin kuulusteluiden jälkeen.

Vanhemmat kiistävät osallisuutensa lapsen kuolemaan, ja väittävät tämän menehtyneen pudottuaan kerrossängystä tammikuussa 2003. He kertoivat haudanneensa lapsensa paniikissa ja päättivät olla ilmoittamatta asiasta viranomaisille.

Lastensuojeluviranomaiset osasivat epäillä

Poliisin mukaan pariskunta joutui kehittelemään valheiden verkon peittääkseen lapsensa kuoleman.

- Nadine oli aina joko sairas tai vierailulla isovanhempiensa tai jonkun muun luona, poliisin tiedottaja kuvaili toimittajille.

Pariskunta muutti paikkakunnalta lapsen kuoleman jälkeen, ja saman vuoden loppupuolella perheeseen syntyi uusi lapsi.

Poliisin mukaan 31-vuotiasta epäiltiin lasten hyväksikäytöstä jo vuonna 2001 ja lastensuojeluviranomaiset olivat antaneet useita varoituksia siitä, että Nadine kehittyi epänormaalisti.

STT

* * * * * * * * * * *

Tappofööni

6.11.2006 23:19 Iltalehti

Utahin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet laitteen, joka kuivattaa hiuksissa pesivät täit elävältä. LouseBuster-niminen tehokone onnistui testissä eliminoimaan 80 prosenttia kuoriutuneista täistä ja 98 prosenttia täinmunista. Tulevaisuudessa täistä kärsiviä päiväkotilapsia ei siten tarvitsisikaan lähettää kotiin karanteeniin, vaan heidät voitaisiin föönata lastentarhassa pikkueliöistä puhtaiksi.

Kaksinaismoralistit

Viikon kaksinaismoralismiuutinen tulee iloisesta Intiasta: 63 prosenttia nuorista intialaismiehistä toivoo morsiamensa olevan avioliittoon astuttaessa neitsyt, mutta 49 prosenttia miehistä on itse harrastanut seksiä prostituoidun kanssa. Tutkimustulos saatiin haastattelemalla 2 500:a 16-25-vuotiasta intialaismiestä. India Today -lehden teettämään kyselyyn vastanneista nuorukaisista 37 prosenttia kertoi tehneensä homoseksuaalisia kokeiluja. Lisäksi 14 prosenttia sanoi harrastaneensa seksiä perheenjäsenensä kanssa.

* * * * * * * * * * *

Kiire vaivaa töissä entistä useampaa

7.11.2006 11:35 Iltalehti

Kiire vaivaa suomalaisia töissä. Työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan jo puolet työssäkäyvistä joutuu kiirehtimään saadakseen työnsä tehtyä.

Kiire on kasvanut varsinkin sosiaali- ja terveysalalla. Edellisen kerran kiireestä kysyttiin Työterveyslaitoksen tutkimuksessa kolme vuotta sitten.

Tutkimusprofessori Kari Lindströmin mukaan kiireestä huolimatta neljäkymmentä prosenttia työssäkäyvistä kertoo olevansa innostunut työstään. Innostuneimpia ovat yrittäjät, hoito-, palvelu- ja myyntityöntekijät sekä johtajat ja ylimmät virkamiehet.

Stressi vähentynyt

Vaikka kiire onkin lisääntynyt, työssäkäyvien stressioireet ovat vähentyneet tasaisesti vuodesta 1997.

Työterveyslaitoksen tutkimuksessa haastateltiin viime keväänä puhelimitse 3 122 työikäistä eli 25-64-vuotiasta. Työ ja terveys -tutkimus toistetaan kolmen vuoden välein, ensimmäinen tutkimus tehtiin vuonna 1997.

 
STT

Miten se kiire vaivaa? Vaivaako se niinkuin pullataikinaa?

* * * * * * * * * * *

Kauniit pärjäävät vaaleissa paremmin

7.11.2006 9:40 Iltalehti

Miellyttävä ulkonäkö vaikuttaa enemmän naisten kuin miesten vaalimenestykseen.

Tuoreen tutkimuksen mukaan miellyttävä ulkonäkö voi tuoda paremman menestyksen vaaleissa. Internetkyselynä tehty selvitys kertoo, että kauniiden ja komeiden etu vaaleissa voi olla jopa muutaman prosentin luokkaa. Ulkonäön merkitys vaalimenestyksessä on naisilla suurempi kuin miehillä.

Kyselyssä pyydettiin erimaalaisia ihmisiä arvioimaan poliitikkoja valokuvan perusteella eri kategorioissa asteikolla 1-5. Arvosteltavina olivat ehdokkaan kauneus, pätevyys, miellyttävyys, luotettavuus ja älykkyys. Näitä vastauksia verrattiin poliitikkojen menestykseen vaaleissa. Omanmaalaisia poliitikoita ei saanut arvioida.

Ruotsalaisille parempi arvostelu

Ruotsalaispoliitikot saivat kyselyssä parempia arvosanoja kuin suomalaiskollegansa. Tutkimusta Suomen osalta johtaneen Helsingin yliopiston kansantalouden professorin Panu Poutvaaran mukaan tulos ei ole kuitenkaan täysin vertailukelpoinen, koska kaikki ruotsalaispoliitikot olivat tehtävään valittuja, mutta suomalaispoliitikkojen joukossa oli myös ehdokkaita.

Myös poliitikon puoluekanta näkyy päälle. Tämä on Poutvaaran mukaan käynyt ilmi aiemmassa tutkimuksessa, jossa suomalaiset arvioivat ruotsalaisia valokuvan perusteella. Siinä vastaajat arvasivat sekä vasemmisto- että oikeistopoliitikkojen puoluekannan oikein yli puolessa tapauksista.

Naiset suosivat naisia, miehet miehiä

Osana internetkyselyä järjestettiin myös hypoteettiset vaalit. Siinä vastaajan valittavaksi annettiin neljä kasvokuvaa, joista kaksi oli miehiä ja kaksi naisia. Näiden kuvien perusteella vastaajan tuli äänestää yhtä vaihtoehdoista.

Tässä äänestyksessä sekä miehet että naiset suosivat omaa sukupuoltaan. Naiset suosivat naisia kuitenkin (68 prosenttia) huomattavasti enemmän kuin miehet miehiä (52 prosenttia).

Yhteensä kyselyssä arvioitiin yli 1 900 suomalaista eduskunta- tai kunnallisvaaliehdokasta, jotka edustivat SDP:tä, kokoomusta, vasemmistoliittoa tai vihreitä. Vastaajia oli noin 2 800.

Nyt sekin on todistettu!

* * * * * * * * * * *

Tyhmiä naisia

12.11.2006 23:32 Iltalehti

WISCONSININ poliisi jäljittää parhaillaan miestä, joka on saanut useita naisia riisuutumaan alasti väittämällä, että näillä on vaatteissaan punkki. Omatekoinen punkkitarkastaja on tarvittaessa avustanut naisia asunsa keventämisessä vetämällä näiltä housut alas ja kääntämällä ne nurin. Viranomaiset epäilevät, että miehen käytökseen liittyy jotakin seksuaalista, mutta oli miten oli, kyseessä on heidän mukaansa vakava rikos, koska ei naisilta saa noin vain housuja alas vedellä.

Kiva harrastus!

Outo addiktio

BRASILIALAINEN Luis Squarisi, 42, on myöntänyt kärsivänsä hautajaisriippuvuudesta. Hän on osallistunut jo 20 vuoden ajan kaikkiin kotikaupunkinsa hautajaisiin. Herra Squarisi kertoo aloittavansa päivänsä paikallisradiota kuuntelemalla saadakseen tietää, onko joku taas kuolla kupsahtanut. Ellei mies saa sieltä vinkkejä himonsa tyydyttämiseen, hän soittaa läpi kaupungin sairaalat ja hautausurakoitsijat. Paikallisten viranomaisten mukaan hän on niin tuttu näky paikallisissa hautajaisissa, että omaiset pettyvät, ellei hän kunnioita tilaisuutta läsnäolollaan. Tästä syystä he eivät ole suositelleet hänelle ammattiauttajaan turvautumista.

Kovapäinen mies

ITÄVALLAN lääkärit ihmettelevät salzburgilaisen herra Tom Schönitzin kallon rakennetta, sillä tämä onnistui niittaamaan kalloonsa naulauskoneella neljän tuuman naulan kärsimättä edes päänsärystä. Aivoihin uponnut naula poistettiin teho-osastolla miehen naureskellessa, että on tässä tullut oltua muutenkin usein naula päässä. Lääkärien mukaan on ihme, että hän on ylipäätään elossa.

Vaara viihteestä

ROMANIALAINEN tyttö joutuu ehkä leikkaukseen nielaistuaan hammasharjan. Itse asiasta kuultuna kertoi viisitoistavuotias tyttö matkineensa hampaiden harjauksen aikana kohtausta ns. aikuisviihde-elokuvasta, jonka hän oli juuri nähnyt.

Mitä tästä opimme? Ei kannata ottaa kaikesta oppia!

Hirvi humalassa

RUOTSIA terrorisoi parhaillaan humalainen hirvi, joka on levittänyt kännisellä toikkaroinnillaan pelkoa ja kauhua Molndalin peruskoulun oppilaissa. Viranomaiset uskovat luontokappaleen syöneen pilaantuneita omenoita, jotka sisältävät alkoholia. Ellei yli 500-kiloinen viinan villitsemä elikko lopeta rellestystään, paikalliset metsästäjän joutuvat lopettamaan sen, koska sellainen käytös saattaa vaikeuttaa koulun raittiuskasvatusta.

Kunnia kaalille

BOSNIALAINEN Bibeljinan kaupunki aikoo pystyttää jättiläismäisen monumentin kaalin kunniaksi, koska se on taannut paikallisväestön elannon kautta aikojen. Mammuttikaali paljastetaan ensi vuoden puolella.

* * * * * * * * * * *

Vaaniko vaara?

19.11.2006 19:16 Iltalehti

AMERIKKALAINEN teinityttö vaatii koulultaan miljoonan dollarin korvauksia, koska rehtori oli poistanut hänet painonnostoluokasta. Yli 30 lukiolaisen luokassa tyttö oli ainoa nainen, ja rehtori oli pelännyt poikien raiskaavan hänet, koska painonnostajat napsivat tunnetusti hormoneja. Asianajajan mukaan tyttö oli stressaantunut päätöksestä ja sairastunut fyysisesti.

Luokasta poistaminen tuo aina(!) paljon ja kauheita traumoja. Pakkohan siitä on saada korvausta!

Outoja pentuja

BRASILIALAISET geneetikot tutkivat parhaillaan kuutta kissanpentua, joista kolme on aivan koiran näköisiä. Mimi-nimisen kissan omistaja kertoi lemmikkinsä harrastaneen tuon tuosta rivakkaa sukupuoliyhteyttä naapurin koiran kanssa. Outoja risteytyksiä on esiintynyt ennenkin, mutta yleensä kyse on ollut toisilleen läheisistä lajeista kuten leijonista ja tiikereistä.

Pitäisiköhän tästä oppia jotain? Ketä ja mitä tahansa ei kannata käydä naimassa?

* * * * * * * * * * *

Oletko lihava? Syytä mummoasi!

20.11.2006 10:08 Iltalehti

Olet sitä, mitä isoäitisi on syönyt.

Kärjistäen tällaisen väitteen voisi muotoilla uuden jenkki-australialaistutkimuksen perusteella. Sen mukaan hiirillä raskausajan ruokavalio vaikuttaa paitsi poikasiin, myös näiden poikasiin.

Hiirillä tehty tutkimus ei luonnollisestikaan päde suoraan ihmisiin.

- Siitä huolimatta tutkimus viittaa mahdollisuuteen, että sekä äidin ruokavaliolla ja ympäristötekijöillä saattaa olla vaikutuksia paitsi lapsiin, myös lastenlapsiin, kertoi tutkija David I. K. Martin kalifornialaisesta Children's Hospital Oakland Research Institutesta.

Avy-hiiriltä löytyi geeni, joka on yhteydessä turkin väriin, ylipainoon sekä taipumukseen sairastua diabetekseen tai syöpään. Nämä hiiret ovat geneettisesti yhtä lähellä toisiaan kuin identtiset kaksoset. Näin ollen tiedemiehet voivat eristää ja vertailla geneettisiä eroavaisuuksia, joiden syynä voisivat olla erilaiset ruokavalioon liittyvät seikat.

Tutkijat antoivat osalle odottavista, keltaturkkisista Avy-hiirinaaraista tietynlaista ruokaa koko raskauden ajan. Ruokavalio koostui ruoka-aineista, joita normaalisti syövät ihmiset.

Toiselle koe-eläinryhmälle syötettiin lisäksi mm. B12-vitamiinia ja sinkkiä sekä muita ravintolisiä viikon ajan.

Kun synnyttämisen aika tuli, ne poikaset, jotka olivat saaneet ravintolisiä, olivat ruskeaturkkisempia.

Kun nämä ruskeaturkkiset naaraat saivat poikasia, oli havaittavissa vaikutuksia myös seuraavalle sukupolvelle. Vaikka uusille odottajille ei syötetty vitamiineja raskauden aikana, alkuperäisten koehiirten "lapsenlapset" syntyivät niin ikään ruskeaturkkisina.

- Ihmisillä sukupolvi vaihtuu noin 30 vuodessa. Näin ollen 100 vuoden päästä - eli kun lapsenlapsi on 70-vuotias - yhteiskunnan on otettava vastaan ne vaikutukset, jotka ovat saaneet alkunsa juuri nyt raskaana olevassa naisessa, Martin filosofoi.

Ei enää tarvitse syyttää itseään!

* * * * * * * * * * *

Rauhan orgasmi

20.11.2006 18:49 Iltalehti

AMERIKKALAISET pasifistit Donna Sheenan, 76, ja Paul Reffell. 55, vaativat koko maailmaa viettämään 22. joulukuuta kansainvälistä orgasmin päivää rauhan edistämiseksi. Heidän mukaansa miehet pyrkivät tekemään sotimalla vaikutuksen naisiin tyyliin "mulla on isompi ohjus kuin sulla", mutta "orgasmin aikana ja sen jälkeen syntyy uskomaton rauhan tunne", joka vie täysin halut sodankäyntiin. Joulunkynnysorgasmista kiinnostuneet käykööt nettisivulla http://www.globalorgasm.org, jonne tunkee jo nyt päivittäin noin 26 000 ihmistä.

Tulot peniksiin

PERULAISEN pikkukaupungin pormestari on joutunut rajun kritiikin kohteeksi rakennettuaan ylimääräisillä verotuloilla eroottisen puiston, joka on täynnä jättiläiskokoisia sukupuolielimiä sekä kasveja, joita pidetään perinteisesti sukupuolista halua herättävinä. Kun maan hallitus sai ylimääräisiä verotuloja jalometallien hintojen noustua, se antoi Huayren kaupungille 130 000 euroa paikkakunnan elintason kohottamiseksi. Pormestarin mukaan jättipenikset kohentavat elintasoa, koska ne houkuttelevan Andeilla sijaitsevaan takapajulaan turisteja.

Reidet reilaan

ISRAELIN armeija on myöntänyt maan tämänvuotiselle missille poikkeusluvan osallistua sotaharjoituksiin ilman rynnäkkökivääriä. Miss Israeliksi valittu Yael Nezri oli valittanut rynnäkkökiväärin kantamisen aiheuttavan hänen reisiinsä niin suuria mustelmia, ettei hän pysty osallistumaan muotikuvauksiin.

Tärkeintä on, että reidet ovat kunnossa! Hinnalla millä hyvänsä.

Kakarat kuriin

ENGLANTILAISEN Scunthorpen kaupunginisät ovat keksineet oivan keinon julkisissa tiloissa iltaisin notkuvien nuorisojengien karkottamiseksi. Tiloihin on asennettu vaaleanpunaiset valot, jotka korostavat harvinaisen ikävällä tavalla murrosikäisten kakaroiden finnejä.

* * * * * * * * * * *

Sinkkuna olisit onnellisempi!

28.11.2006 9:38 Iltalehti

Tuore tutkimus väittää, että lapsettomat ihmiset tietävät onnellisuuden salaisuuden. Kaikkein onnellisimpia ovat lapsettomat sinkut.

- Valehtelevat, heläyttää jyväskyläläinen sinkku Rosita Sinettä.

Belfastilaisen yliopiston tutkimus sanoo kuitenkin toista.

Ulsterin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan lapsettomat pariskunnat olivat kymmenen prosenttia onnellisempia kuin pariskunnat, joilla on lapsia.

Lapsettomista sinkut taas ovat parisuhteessa eläviä onnellisempia.

Raha ratkaisee

Tärkeimmiksi onnellisuuden mittareiksi tutkimukseen haastatellut ihmiset nostivat terveyden ja taloudellisen turvallisuuden.

Vähiten rahahuolia olikin nimenomaan sinkuilla ja lapsettomilla pariskunnilla. Heille jäi vuosittain reilut 3 300 puntaa (noin 4 900 euroa) enemmän rahaa käytettäväksi kuin lapsiperheillä.

Belfastilaisessa Ulsterin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan lapsettomat pariskunnat olivat 10 prosenttia onnellisempia kuin pariskunnat, joilla on lapsia. Lapsettomista pariskuntiakin onnellisimmiksi tunnustautuivat sinkut.

Tärkeimmiksi onnellisuuden mittareiksi tutkimukseen haastatellut ihmiset nostivat terveyden ja taloudellisen turvallisuuden.

Vähiten rahahuolia oli lapsettomilla sinkuilla ja lapsettomilla pariskunnillekin jäi vuosittain reilut

3 300 puntaa enemmän rahaa käytettävissä vuosittain kuin pariskunnilla, joilla oli lapsia.

Eniten rahahuolia oli yksinhuoltajilla.

Sinkkuus myös ahdistaa

Rosita Sinetän ystävän Katariina Hautalan mukaan sinkkuus kuitenkin välillä ahdistaa Sinettää.

- Parisuhde ei silti ole ratkaisu pysyvään onnellisuuteen, Sinettä vahvistaa.

Sinkkuystävysten mielestä sillä, onko suhteessa vai yksin ei ole mitään tekemistä onnen kanssa.

- Onni lähtee ihmisen sisältä. Onnellisuus on olemista sinut itsensä kanssa. Parisuhde on silloin bonusta, he pohtivat.

Hautalan ja Sinettän omalle onnelle on yksinkertaiselta kuulostava resepti.

- Onnellisuus tulee siitä, että on tyytyväinen siihen, mitä on, eikä keskity kaipaamaan puuttuvia asioita, he muotoilevat.

"Raha ei tuo onnea"

- Ei pidä paikkaansa, Päivi Laukkarinen ja Juha-Pekka Tarvainen kieltävät kuin yhdestä suusta sinkkujen onnellisuuden. Molemmat vakuuttavat olevansa parisuhteessa onnellisempia kuin sinkkuna.

- Yksinkin on osattava silti olla: Parisuhde ei ole onnellisuuden tae, eikä se muuta ihmistä. Perusnegatiivinen ihminen on todennäköisesti yhtä onneton yksin kuin suhteessa, Tarvainen epäilee.

- Olin monta vuotta sinkkuna ja se ei todellakaan ollut elämäni onnellisinta aikaa. Ehkä sinkkuuden hohto vähenee iän myötä, Laukkarinen lisää.

Pariskunta ei usko, että lapset vähentäisivät onnea, vaikka heille lapset ovat vielä "tutkimaton juttu".

- Tunnemme paljon pariskuntia, joilla on lapsia, ja kyllä hekin ovat onnellisia. Toki perhe-elämä tuo myös velvoitteita, Tarvainen sanoo.

Rahan valtaankaan pariskunta ei usko.

- Raha on vain kapine, jolla hankitaan välttämättömyyksiä. En usko, että rahalla on mitään tekemistä onnellisuuden kanssa, Tarvainen toteaa.

Tärkeimmiksi asioiksi elämässään he listaavat terveyden, vapaa-ajan ja perusturvallisuuden.

- Kyllä sekin on tärkeää, että on elämässä on ihminen, joka on lähellä. Pelkät kaverit ei riitä, Laukkarinen lisää.

Pitäisiköhän minunkin olla sinkkuna onnellinen?

    - Totta kai!

* * * * * * * * * * *

Saisko nimmarin?

27.11.2006 23:12 Iltalehti

Artisti Sebastien Izambard, 32, sai käteensä omituisen kapineen, johon innokas fani kärtti nimikirjoitusta. "En tajunnut, mikä se oli, ennen kuin se alkoi väristä", järkyttynyt Il Divo -tähti kertoi itse asiasta kuultuna. Vempele oli vibraattori, jonka ranskalaistaiteilija palautti viipymättä takaisin. "En signeerannut sitä", hän selitti tuohtuneena.

Kiva yllätys

Nuori saksalaisäiti yllättyi päivänsäteensä taitavuudesta niin, että jäi kahdeksi tunniksi loukkuun asuntonsa parvekkeelle. "Karl ei ole vielä vuodenkaan ikäinen eikä osannut kävellä, joten ajattelin, että olisi turvallista piipahtaa nopeasti tupakalla", Christina Meier, 19, selitti. "Yhtäkkiä kuulin askelia ja näin lasin läpi hänen kävelevän minua kohti. Olin niin ylpeä hänestä, että unohdin itsestään lukkiutuvan oven. Sitten hän vain työnsi sen kiinni." Olisikohan äidin syytä lopettaa tupakointi?

Ikea uskontona

RUOTSALAISET luottavat Dagens Industri -lehden mukaan nykyisin enemmän Ikeaan kuin kirkkoon, vaikka neljä viidesosaa kansasta väittää olevansa protestantteja. Vain 46 prosenttia uskoi kirkkoon, mutta Ikeaan luotti peräti 80 prosenttia. Volvo tuli uskon asioissa toiseksi 69 prosentilla.

Häiritsevä elin

THAIMAALAINEN munkki suivaantui niin pahasti penikselleen, joka oli alkanut töpöttää kesken mietiskelyn, että hän leikkasi sen irti. 35-vuotias munkki kielsi Chiang Main sairaalan lääkäreitä neulomasta elintä takaisin paikoilleen, koska se saattaisi häiritä keskittymistä jatkossakin.

Hurjia huveja

Vaakasuora viihde johti torstaina vakaviin vahinkoihin espanjalaisessa luksushotellissa, kun laulavat lakanat ja muu harrastustoiminnassa käytetty välineistö rysähti katon läpi alakertaan. Siellä työskennellyt remonttimies ei arvatenkaan ilahtunut yllättäen tarjoutuneesta mahdollisuudesta kimppakivaan. Vinhoja viettiliikkeitä tehnyt pariskuntakaan ei ratkennut riemuun, sillä kumpikin loukkaantui tapahtumien tuoksinassa. Parin saamat fyysiset vammat eivät estäne vällyissä väkertämistä tulevaisuudessa, mutta heille aiheutuneista henkisistä traumoista Iltalehdellä ei ole tietoa.

Poru peniksestä

Ohiolainen Blake Steidler, 25, halusi kasvattaa ilolihaksensa kokoa leikkauksella, mutta oli lopputulokseen niin tyytymätön, että muisti operaation suorittanutta kirurgia pommilla. Nuori herra tuli kuitenkin katumapäälle ja ilmoitti teostaan hätänumeroon. Vaikka kukaan ei loukkaantunut, vällyvälineen omistaja sai huhtikuussa syytteen muun muassa joukkotuhoaseen käytöstä. Rikosta seurasi rangaistus - tiistaina hra Steidler tuomittiin istumaan vankilassa neljä vuotta ja kymmenen kuukautta. Tämä varoitukseksi niille, jotka eivät tyydy Luojan heille suomaan varustukseen.

Nakuili työpaikalla

Ohiossa hillui taannoin myös alaston syyttäjä, joka keekoili yöaikaan kelteisillään piirikunnan oikeustalossa. Valvontakamerat tallensivat Scott Blauveltin Aatamin asussa, mikä johti amerikkalaiseen tapaan oikeustoimiin. Herra Blauveltin onneksi hänen ex-kollegansa kuitenkin tunaroivat ja nostivat syytteet nyt jo vanhentuneen lain perusteella. Niinpä hän käveli tiistaina ulos oikeudesta vapaana miehenä, tosin täysissä pukeissa.

"Nimeni on Smith"

Britanniassa ovat tainneet sukunimet loppua kesken, sillä Durhamissa sijaitseva yläaste suorastaan vilisee Smithejä. Opinahjosta löytyy kaksoset, kolmoset ja peräti nelosetkin, joiden kaikkien sukunimi on Smith. Lisäksi koulussa pänttää kuusi muuta Smithiä, jotka eivät ole sukua edellisille. Sarjan täydentävät kaksi Smith-nimistä opettajaa ja huipentavat kaksi kouluavustajaa. Nimi muuten tarkoittaa "seppää", joita nämä kaikki Smithit siis ovat jo syntyessään.

Eihän nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä!

Äidin kova osa

NORMAALI perheenäiti käyttää keskimäärin 12 päivää jouluostosten tekoon, ja kaikkiaan jouluaterian valmistukseen tuhraantuu lähes yhdeksän tuntia. Joulusiivoukseenkin kuluu 11 tuntia. Lahjojen käärimiseen menee 4,19 tuntia ja kodin koristeluun 3,03 tuntia. On siis pieni ihme, että brittitutkimuksen mukaan vain joka viides nainen vihaa joulua.

Eli kannattaa pysyä lapsettomana!

Dille digiboksi

WALESIN poliisi on äimistellyt, miksi autoradiovarkaudet nelinkertaistuivat Cardiffissa viikonvaihteessa ja miksi niiden kohteeksi joutui nimenomaan yli 200 Fordia. Asia selvisi, kun poliisi kuuli kaupunkia kiertäneestä urbaanista legendasta, jonka mukaan Fordien autoradioita voi käyttää television digibokseina. Lukijoille tiedoksi, että se ei pidä paikkaansa.

* * * * * * * * * * *

Tunneli yllätti

30.11.2006 1:24 Iltalehti

Portugalin Portoon saapunut ulkopaikkakuntalainen autoilija pani kaupungin liikenteen totaalisen sekaisin ajamalla autollaan vahingossa metrotunneliin kesken pahimman aamuruuhkan. Kaikki metrojunat pysäytettiin paikoilleen, kun turvakamerat äkkäsivät yksinäisen autoilijan raiteiden välissä sekoilemassa. Eksynyt lammas pysäytettiin, kun hän oli ajanut noin 800 metriä. "En edes tiennyt, että Portossa on metro", oli miehen selitys, kun hänen autoaan hinattiin ulos tunnelista.

Luurankopostia

Romanialainen nainen luuli voittaneensa arpajaisissa, kun hänen kotiovensa ulkopuolelle Severinissä ilmestyi suuri paketti. Avattuaan paketin Aurelia Cenusa kuitenkin joutui pettymyksekseen toteamaan, että sen sisällä olivat vain hänen edesmenneen isänsä luut. Hautausmaa, johon isäpappa oli 16 vuotta aiemmin haudattu, oli myyty pois toisiin rakennustarkoituksiin. "Minulla ei ollut aavistustakaan siitä, että paikallinen pappi oli tosissaan, kun hän sanoi minulle, että saisin luurangon postitse, jos en hakisi jäännöksiä", hämmentynyt Cenusa sanoi.

* * * * * * * * * * *

Outo rangaistus

7.12.2006 2:01 Iltalehti

Sokea turkkilainen mies on määrätty 26 päivää kestävälle luku- ja kirjoituskurssille Kutahyan kirjastoon. Rangaistus määrättiin koska mies ei ollut ilmaantunut ajoissa pakolliseen äänestykseen viime toukokuussa.

* * * * * * * * * * *

Lääkäri ei tutkinut - sydänpotilas kuoli rattiin

17.1.2007 0:21 Iltalehti

Sydänoireitaan valittanut mies ohjattiin terveyskeskuksesta kotiin seuraamaan tilannetta.

 

Sydänkohtauksen jo aiemmin saanut noin 60-vuotias mies meni terveyskeskukseen, koska tunsi olonsa todella huonoksi. Lääkäri lähetti varsinaissuomalaisen miehen kotiin ja kehotti seuraamaan vointia.

- Hän sanoi Ristolle (nimi muutettu), että jos olo muuttuu huonommaksi, hän voisi mennä päivystykseen sairaalaan, kertoo perheystävä.

Risto oli viettänyt jo useita unettomia öitä kotona.

- Eihän suomalainen mies lähde helpolla lääkäriin eikä varsinkaan, jos sinne menee huonona ja lääkäri puhuu niin kuin Ristolle puhuttiin.

Monta päivää huonon näköinen

Aamulla Risto päätti lähteä kauppaan ja käydä samalla matkalla lääkärissä. Hän jaksoi autolleen asti, mutta sitten voimat ehtyivät. Hän ehti soittaa sukulaiselleen, jotta tämä ajaisi Riston lääkäriin. Kun sukulainen saapui autolle, Risto oli kuollut ratin taakse.

- Hän oli meidän hyvä ystävä, mies hyvässä iässä. Hän oli jo kokenut sydänkohtauksen, käytti nitroja ja odotti varjoainekuvaukseen pääsyä Turkuun. Miksei ihmistä oteta vakavasti ja tutkittavaksi, ystävä kysyy.

Hän kertoo Riston olleen monta päivää erittäin huonon näköinen.

- Puolisoni aivan järkyttyi, kun näki miten valkoinen Risto oli ja käski hänen heti mennä lääkäriin hoitamaan asiansa kuntoon. Viikon kuluttua siitä Risto kuoli.

Risto jonotti varjoainekuvaan

Ystävä miettii, vaikuttiko lääkärin päätöksiin se, että Risto oli sairaseläkkeellä.

- Ehkä se vaikutti. Kyllä tässä on turvaton olo, kun itsekin on jo kuusikymppinen. Me ystävät näimme maallikkoina Riston ihonväristä, että hänen terveydentilansa oli hyvin huono, ystävä ihmettelee lääkärin päätöstä lähettää sairas mies kotiin.

- Kun ihmiset pidetään jonossa vaan, kyllä he siitä hupenevat.

Risto sai kutsun varjoainekuvaukseen kuolemansa jälkeisellä viikolla.

 

* * * * * * * * * * *

Bussikuski hyökkäsi autoilijan kimppuun

17.1.2007 9:50 Iltalehti

Uhri: Sain turpaani ja tappouhkauksen.

 

Vaihdoin juuri bussikaistalle, kun taksi kiilasi eteeni. Jouduin jarruttamaan nopeasti, minkä vuoksi takanani tulleen linja-auton täytyi hidastaa Mikko Korhonen kertoo eilisestä välikohtauksesta.

Korhonen ajoi puoli yhdeksältä aamulla Tuusulanväylää pitkin kohti Helsingin Sörnäisiä. Kun hän äkkijarrutuksen jälkeen pysähtyi seuraaviin liikennevaloihin, linja-auton kuljettaja nousi ajoneuvostaan ja tuli kuljettajan puoleisen oven luokse. Korhonen avasi ikkunan.

- Siinä samassa tuli nyrkistä. Ehdin onneksi hieman väistää, joten isku osui ainoastaan nenääni.

Solvasi kovaäänisesti

Nyrkiniskun jälkeen bussikuski rupesi Korhosen mukaan solvaamaan häntä.

- Kuski muun muassa ilmoitti tappavansa minut. Pysyin onneksi rauhallisena ja yritin selittää äkkijarrutukseni johtuneen taksista, joka oli edessämme liikennevaloissakin.

Poliisi tutkii tapausta. Korhonen teki hyökkäyksestä rikosilmoituksen Pasilan poliisiasemalle.

Korhonen myöntää, että myös hänen käytöksessään liikenteessä on korjattavaa, sillä hänen äkkijarrutuksensa bussikaistalla aiheutti linja-auton kuljettajalle ongelmia.

- Vikaa oli minussakin, mutta virheitä sattuu jokaiselle. Mielestäni toisen kimppuun hyökkääminen ei kuitenkaan ole oikeutettua.

* * * * * * * * * * * *

Outoa kiusausta

14.2.2007 20:31 Iltalehti

KENIALAINEN koulu on passittanut 20 poikaa kotiin, koska he eivät ole ympärileikattuja. Koulu ilmoitti haluavansa suojella poikia kiusaamiselta. Poikien tuohtuneiden vanhempien mukaan opettajien olisi syytä keskittyä suojaamaan lapsia kiusaamiselta eikä asettaa normeja heidän kikkeleilleen.

Tutkittu juttu

EUROOPAN isorintaisimmat naiset löytyvät rintaliivikonserni Triumphin teettämän tutkimuksen mukaan Englannista, jossa 57 prosenttia naisista käyttää D-kuppia. Italiankaan ei kannata enää rehvastella lolloillaan, sillä siellä on suhteellisesti eniten pienirintaisia naisia: 68 prosenttia heistä käyttää B-kuppia. Anita Ekbergistä huolimatta eniten tosi pienirintaisia naisia löytyi Ruotsista - 14 prosentille riittää A-koko.

Lohduttava sana

JAPANISSA ei ilmeisesti tunneta syvällistä suomalaista sananlaskua "hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä". Maan hallituksen teettämän tutkimuksen mukaan joka kolmannessa japanilaisyrityksessä on työntekijöitä, jotka tekevät vähintään sata ylityötuntia kuukaudessa. Toivottavasti tämä lohduttaa kaikkia stressistä kärsiviä.

Kavereille kans'

SERBIALAINEN mies sai kymmenen vuotta sitten luvan rekisteröidä takapihansa hautausmaaksi, jotta hän pystyisi hautaamaan sinne äitinsä. Dragan Djordjevic teki tämän mukavuussyistä, sillä lähin hautausmaa sijaitsi kaukana ja käynti mamman haudalla olisi ollut turhan hankalaa. Sen jälkeen laiskuus valtasi muutkin Grbavcen kylän asukkaat, eikä kukaan halunnut enää retuuttaa omaistensa tomumajoja naapurinsa takapihaa kauemmas. Nyt takapihalla kellii haudan levossa jo 70 ystävää ja kylänmiestä. Jatkossa ruumiit voidaan ehkä myös kätevästi siunata hra Djordjevicin kotona, sillä hän yrittää rekisteröidä sen kirkoksi.

Hälytys dödöstä

SAKSALAISET ovat alkaneet huolehtia ns. henkilökohtaisesta hygieniastaan ehkä liiankin tunnollisesti. Joukko teinityttöjä spreijasi kainaloihinsa dödöä retkeilymajan kylpyhuoneessa niin avokätisesti, että palohälytin tulkitsi kaasun savuksi ja palokunta kaahasi turhaan paikalle.

* * * * * * * * * * *

Horoskoopit ovat virallisesti roskaa

28.3.2007 06:55 Iltasanomat

 Brittiläiset tieteilijät ovat tutkineet sen virallisesti: horoskooppimerkit ovat huuhaata.

Manchesterin yliopiston tutkimusryhmä kävi läpi Englannin ja Walesin 10 miljoonaa avioparia. Lopputulos oli, että horoskooppimerkit eivät vaikuta parinvalintaan. Tulokset eivät poikenneet satunnaisuudesta piiruakaan.

- Jos olisi edes vähän viitteitä siitä, että neitsyet ihastuvat kauriisiin, se näkyisi tutkimuksessamme. Emme löytäneet minkäänlaisia yhteneväisyyksiä horoskooppimerkkien välillä, totesi tutkimusta johtanut David Voas Daily Mail -lehden mukaan.

Skorpionin ja kalojen suhteen pitäisi astrologien mukaan olla yksi tähtikartan harmonisimmista. Kahden vesimerkin rakkauden pitäisi johtaa syvään ja kestävään ihmissuhteeseen.

David Voas kuitenkin huomauttaa, että kalamerkkisen Elizabeth Taylorin ja skorpioni Richard Burtonin liitto oli sangen epätasapainoinen. Pariskunta meni naimisiin kaksi kertaa - mutta viina ja raivoisat riidat ajoivat tähdet erilleen.

- Astrologit luultavasti kommentoivat tuloksia siten, että tiedossa pitäisi olla ihmisen koko tähtikartta. Maallikot puhuvat kuitenkin aurinkomerkeistä. Jos ne eivät ole hyödyllisiä parinvalinnassa, se jäytää horoskooppien uskottavuutta.

* * * * * * * * * * *