Eilen kuulin mojovia juoruja itsestäni. Kuulemma käytän huumeita ja osallistun luontoaktivistien öykkäröintiin, koska käyn niin usein Helsingissä. En vain ymmärrä tätä yhtälöä: huumeet ja/tai luotoaktivismi-öykkäröinti on yhtäkuin Helsinki. Helsingissä olen käynyt ihan laillisten asioiden vuoksi, kuten opintotukilautakunnan, koulun ja koulutuksen vuoksi. Samaan syssyyn olen liittänyt paljon muutakin, ettei tarvitse enää erillistä reissua tehdä. Jos nekin reissut olisin joutunut tekemään erikseen, niin siitä vasta haloo olisi noussut!

Ensinnäkin en käytä huumeita. Toiseksi niitä löytyy täältäkin, ettei Helsingistä asti tarvitse hakea tai mennä sinne käyttämään. Kolmanneksi millä rahalla opiskelija niitä hankkii? Sattumoisin olen sen verran pahasti kulkenut läpät silmillä, etten tiedä mistä ja keneltä huumeita voi ostaa. Jotkut puhuvat, että niitä löytyy tietyistä kotibileistä ja muutamasta ravintolastikin voi löytyä. Mutta kun en käy kotibileissä, ja kohtalaisen harvoin missään ravintolassakaan, eikä tuttavapiirissäni kukaan käytä. En ole ainakaan tietoinen, jos joku käyttää tuttavani käyttää laittomia huumeita. Kellään tuttavapiirissäni en ole huumeidenkäytön oireita huomannut! Jos joku diilaa huumeita ravintolassa tai jossain muualla julkisella paikalla, niin en yksinkertaisesti tunnista ja huomaa niitä. Enkä haluakaan huomata, tietää ja tuntea diilajia.

Jos aletaan pilkkuja viilaamaan, niin alkoholi on ainut päihdyttävä aine, jota käytän. Ja sitä saa Alkosta ja tavallisesta ruokakaupasta. Alkoholi riittää mulle, enkä käytä sitä joka viikko.

Luontoaktivismia en ole koskaan ymmärtänyt, jos ja kun puhutaan niistä rajuimmista tempauksista; itsensä kiinni laittamista (kuten Ville Komsi), riehumista, sotkemista, hajoittamista. Niillä kyllä saadaan huomiota, mutta saadaanko aikaan muutosta ja ne radikaalit tavat kääntyy herkästi itse toimintaan vastaan. Luontoa voi suojella ja varjella muutenkin kuin niillä radikaalisimmilla tavoilla, mitä mediassa on näytetty ja kerrottu. Pienetkin teot vaikuttaa luontoon. Luontoaktivismia voi "harrastaa" täälläkin, ettei Helsinkiin asti mennä sitä harrastamaan.

Tässä tulee aktivismin selitys: Aktivismi eli kansalaistoiminta on kaikenlaista kansalaisen roolissa tapahtuvaa toimintaa, jolla halutaan saada aikaan huomiota ja muutosta jossakin yleensä yksittäisessä asiassa, esimerkiksi sosiaalisissa tai poliittisissa asioissa. Aktivismi voi profiloitua jonkin asian puolesta, esimerkiksi ihmisoikeuksien tai sharian, tai jotain asiaa kuten maahanmuuttoa tai rasismia vastaan. Kansalaista, joka aktiivisesti toimii joko itsenäisesti tai ryhmässä ajamassa jotakin asiaa, kutsutaan usein aktivistiksi. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Aktivisti)

Kun tuota määritelmää aktivismista tarkastaa, niin sen varjolla olen jonkin sortin aktivisti ja aktivismin harrastaja. Kierrätän pullot, paperit, pahvit, muovit, metallin, suosin julkista liikennettä, vältän kertakäyttötavaraa, suosin kaikkea kierrätettävää yms. Vaikka nuo ovat pieniä asioita, mutta niilläkin on merkitystä pitkässä juoksussa. Joten se siitä.

Että kaikkea sitä kuulekin. hyvä, että muut tietää minut ja minun tekemiset paremmin kuin muut.

277901.jpg