Tuli taas valvottua aamuun asti. Illalla tuli surffailutua tv-kanavilla, kun ei tullut oikein mitään sellaista mitä olisin viitsinyt jäädä varsinaisesti seuraamaan. Bondin elokuvakaan ei innostanut, kun sen olen jo nähnyt ties kuinka moneen kertaan eikä nuo Bondien katselu enään mitään sen suurempaa iloa anna. En ymmärrä miten jotkut jaksavat seurata niitä vuodesta toiseen. Elokuvan juoni ja sisältö on lähes samankaltainen: mies jahtaa rikollisia; on hienot pelit ja vehkeet alla; jos tulee ikäviä yllätyksiä, niin sankarimme varmasti löytää ratkaisun käden käänteessä; mies on sanavalmis, voittaa aina tappelun, ei vahingoitu juuri lainkaan; löytää unelmien naisen (ainakin hetkeksi) ja lopuksi paha saa palkkansa. Tämän tyyppisiä elokuvia jenkit suoltaa joka kuukausi.

Sen verran tulin käymään koululla, että saan lähettää itsestäni kuvauksen opiekelijakunnan edustijistolle. Kun minua on esitetty opkun puheenjohtajaksi ja opkun hallituksen jäseneksi. Piti tietysti kehua retostaa, että olen rikas, rakas, rehti, reipas, sivistynyt, tietoa, taitoa omaava henkilö, joka ei kaikenlaisiin kotkotuksiin sorru.

Lähtiessäni koululle en laittanut toppatakin alle muuta kuin t-paidan (tietysti myös housut, kengät, pipo ja hanskat), niin jouduin toteamaan hetken kuluttua, ettei täällä luokassa tarkene t-paita päällä. Oli pakko kiskoa takki päälle. Pitän aikaa kesti ennen kuin huomasin, että ikkuna on auki. Luokka oli sen verran kylmä, että epäilen, että ikkuna on ollut koko yön auki. Kuka järkevä ei eilen illalla ole tarkistanut, että jääkö ikkuna auki vai ei? No ehkä koululla on vara lämmittää. Vaikka nämä masiinat lämmittää ihan mukavasti silloin, kun kaikki ovat päällä. Kaikesta huolimatta tuolla ulkona on sen verran kylmä, että kyllä se viilentää liikaa koko rakennusta, jos ikkuna on auki koko yön. Eikä nuo avoimen ikkunan lähettyvillä olevat koneet taida tykätä, kun ne täräyttää powerinapista päälle. Tekis mieli sanoa jälleen, ettei ole minun ongelma, mutta sitten jossain vaiheessa käy niinkuin viime talvena. Viikonlopuksi oli jätetty tietokoneen auki, niin meiltä vietiin pariksi viikokosi oikeudet olla atk-luokassa kello 16 jälkeen. Neljältä tuli aina mikrotukihenkilö laittamaan oven lukkoon ja tarkistamaan, että kaikki opiskelijat poistuu luokasta ja sammuttaa koneet. Onhan meillä tuolla asuntolan puolella neljä tietokonetta, joissa on perusohjelmat, mutta ei netti yhteyttä. Nettiyhteys kyseisiltä koneilta vietiin, kun siellä osa opiskelijoista kävi pornosivuilla. Eiköhän se olisi onnistunut, jos sinne oltaisiin laitettu estot tietyille sivuille, ettei kaikkia sentään tarvitse rankaista. Ja kun aikuiset käyvät aikuisten sivuilla, niin eihän siinä ole mitään väärää. Asia on erikseen, jos sieltä on käyty laittomilla sivuilla. On se niin väärin, että me ketkä käytetään konetta vain asialliseen kommunikointiin, niin meitäkin rankaistiin pienen joukon tekemisillä. BYÄÄHH!

267930.jpg