Nyt on pakko myöntää, että minusta on tullut asuntosäästäjä. Ihan vahingossa ja pyytämättä. Asunto säästyy, kun en juuri koskaan ole siellä. Kun kalenteriin on tullut merkitöjä, että missä milloin pitää (tai pitäisi) olla, niin enpä juuri koskaan kerkeä olemaan kotona. Käyn vain sen verran kotona, että vilkaisen postin, käyn suihkussa, vaihtamassa puhtaat vaatteet päälle tai laukkuun. Hyvässä lykyssä kerkeän jopa muutaman tunnin nukkumaan kotona. Joten kyllä se näinkin asunto säästyy.

Kyllä tämä tuntuu taas pirun hyvältä, kun pääsee tänne koulun toiseen atk-luokkaa, jossa koneet toimii hieman paremmin kuin tuolla toisessa luokassa. Vaikka näissä koneissa on hieman hitautta, en mie ole yhtään kärsimätön. Kummassakin luokassa on eri versiot Windowssista, joten sillä on näköjään aika suuri merkitys, miten koneet käyttäytyy. Kaikki koneet on saman laajakaistan takana, joten siihen ei juurikaan voi vedota. Välillä tuntuu, että mitä vähemmän on käyttäjiä, niin sen tukkoisempaa tämä netin käyttö on. Palomuurin päivitys sai myös nämä koneet ihan sekaisin. Jos se päästi kirjautumaan koneelle ja päästi nettiin, niin kaikille saitelle se ei päästänyt. Yleensä se oli sähköpostisaitti, johon palomuuri(?) ei päästänyt. Useimmiten oli ongelmana, ettei koneisiin päässyt laisinkaan kirjautumaan. Mikrotukihenkilön mukaan senkin ongelman sai aikaiseksi palomuurin päivitys.

On tässä kolulle tulemissa toinen hyvä puoli. Täällä pääsee syömään! Etenkin kun täällä on erittäin hyvää ruokaa ja erittäin monipuolisesti. Tänäänkin oli lounaalla perunamuusia, uunilohta, lihapullia ja porkkanapihvejä. Tietysti lisukkeeksi tuoresalaattia ja leipää. Tänään oli myös lämpimiä sämpylöitä. Tänään oli vaatimaton jälkiruoka, kun oli vain banaaneja ja kahvia. Mutta kun kaikkea lastaa lautaselle, niin ihan varmasti saa koko rahan edestä ja liikaa syödäkseen. Ja mikä parasta lounas on halpunut (jopa 20 centtiä), kun valtiovalta päätti tukea opiskelijoitten ruokaa sillä 20 centillä. Ei suuri alennus, mutta kyllä sekin kelpaa. Kounas maksaa 2.1 €, niin ei se enää ole hinnalla pilattu. Eikä sillä rahalla mitään saa kaupasta. Vaikka laskisi koko viikon lounaat yhteen, niin saako siitä huolimatta reilulla kympillä ostettua kaupasta monipuolisesti vihanneksia, hedelmiä, kalaa, lihaa yms.? Jotta voisi tehdä monipuolisesti ruokaa. Ja siihen päälle lisää hintaa, kun laskee sähkölle ja vedelle (sekä työlle), niin ei taida opiskelija syödä kovin monipuolisesti ja näin edullisesti kotosalla. Arkena ei juuri muuta tarvitsekaan syödä.

Ongelma, joka välillä ottaa kupoliin, on nämä netin ilmaiset palvelut. Ei ongelmana ole se, että ne joskus hieman tökkii ja vähän vastustaa. Ei ilmaistenkaan palveluiden ylläpito voi olla täydellistä, kun maksullisetkaan palvelut eivät ole täydellisiä!¨Kun kohdalle sattuu usein näitä, että kyseisen palvelun sivuille ei pääse muutamaan viikkoon tai kun jotain luvattua palvelua ei pääse muokkaamaan luvatusti milloin haluaa tai jos jonkun palvelun linkittää ohjeitten mukaan, niin se ei välttämättä toimi pitkään tai palvelu lopetetaan lyhyellä varoitusajalla. Pahiten risoo se, että palveluita lopetaan ja joutuu tekemään samat asiat aina uudelleen. Ehkä toiseksi eniten risoo, kun kysyy tai anta palautetta, niin siihen ei saa vastausta. Moni yritys tai palvelun tuottaja mokaa parhaiten netissä. Tästä ehkä voisi vetää johtopäätöksen, että netissä olevista palveluista EHKÄ kannattaa maksaa. Voisi saada pitempi aikaisempia palveluja käyttöön. Kaikesta ja kaikista ei kannattaisi tehdä näin yksioikoisia yleistyksiä.

361224.jpg