No, tuleehan tämä vappu näinkin juhlittua. Kun ei ole rahaa, niin sitä rahaa ei sitten ole. Mutta siitä huolimatta hauskaa voi pitää, vaikkapa pyykkiä pestessä. Niinhän sitten siinä kävi, että JOKU on taas jättänyt (kuvat) pyykit pyykkinarulle. Joten minun märät vaatteet eivät sinne mahdu. Mutta ei se auta kuin mennä tarkistamaan naapuritalon tilanne. Tai jos sielläkin on täyttä, niin ei se auta kuin levittää oma kuivausteline omaan vessaan. Mutta viikonloppusin tämä on aina tätä! Kaikki haluaa pestä vaatteitaan, mutteivät kerkeä käydä hakemassa kuivia vaatteitaan pois. Tekisi mieli olla kerrankin ilkeä ja pudottaa narulta kuivat vaatteet pois. Ja kun meidän "köyhässä" taloyhtiössä ei ole varaa käydä ostamassa paria koria tai kärryä, joilla voisi vaatteet siirtää pyykkikoneesta kuivaushuoneeseen tai hätätapauksessa kuivat vaatteet nostella niihin odottelemaan noutajaa.

Meidän taloyhtiössä ei toimi oikeastaan mikään muukaan. Kiinteistönhoitaja ei tee mitään muuta kuin lakaiseen jalkakäytäviä ja laatoituksia, ajaa päältä ajettavalla ruohonleikkurilla ja käy nostelemassa vanhuksille pudonneita verhotankoja. Jos vaan sanoo, että pitäisi käydä tiivisteet vaihtamassa, niin se vasta tapahtuu, kun asiasta ilmoittaa hänen esimeihelleen.

Asuntoon kuuluva pakaste, jonka korjauskustannukset menee taloyhtiölle, niin oli rikki. Kun ilmoitin asiasta (kuten myös minua edeltävä asukas), niin hän kävi lyömässä pakasteen oven kiinni ja laittoi pakastuksen täysille. Eihän se siitä huolimatta lähtenyt pakastamaan, se oli jo testattu minun ja edeltävän asukkaan toimesta. Oli sitten pakko kysäistä taloyhtiön toimitusjohtajalta, että kuinka kauan täytyy odottaa pakasteen pakastumista? Sitten tuli tuli korjaaja ja eikä kestännyt korjaus kuin koöme varttia! Syy oli siinä, että nesteet eivät päässeet kiertämään putkistossa.

Tuossa reilu kuukausi sitten kellarin oven edustan viemärit olivat jäässä, kun lumen sulamisvedet olivat yöpakkasten vuoksi jäädyttäneet ne. Siitäkin sanottiin kiinteistönhoitajalle, mutta hän tokaisi takaisin, että se on liian kallista tilata sulattaja. Niin eiköhän talon toisesta päästä jäätynyt vesi hajoittanut viemärin putken ja hivenen betonista koteloa. Nyt se vasta tulikin halvaksi!

Eli nyt alko nyppimään. Ei tämä pyykipesu, vaan meidän kiinteistönhoitaja! Jostain on saatava kaljaa koneeseen, että edes hetkeksi helpottaisi!