Tulin käymään Oppimiskeskuksen kirjastossa, hakemaan neljää kirjaa esseitä varten. Jostain kumman syystä jäin taas notkumaan turhanpäiväisten asioiden vuoksi nettiin. Tottakai samalla täytyy päivittää blogia! Samalla iskulla täytyy yrittää tappaa montaa kärpästä.

Tiedän ja muistan, että minun piti jo eilen käydä täällä kirjastossa, mutta kun jäin eilen koululla roikkumaan nettiin ja pelastamaan, kohtaupuolin entisistä, blogista ja kotisivuiltani tärkeitä tiedostoja ja juttuja. Nyt pelastusoperaatio on tehty ja palvelun tarjoaja voi hyvällä omalla tunnolla sulkea sivunsa (vähäisen käytön vuoksi). Vanhasta blogista  jään kaipaamaan etenkin sitä, että sinne pystyi tallentamaan kuvia muissakin kuin JPEG- tai PNG-formaateissa sekä sinne saattoi lisätä muitakin tiedostoformaatteja kuten RTF, WORD, PDF, PPT,  WMW, MPEG, MP3 yms. No eihän siellä paljon sitä tilaa ollut, mutta saattoi oikein "värittää" blogin sisältöä. Sain kyllä välillä palautetta asiasta, että tiedostaja ei saatu auki. Mutta aika monessa tapauksessa tuli vain ilmi, ettei palautetta antaneella ollut sopivaa ohjelmaa jolla katsoa kyseisiä tiedostoja. Voihan tänne linkittää niitä muitakin tiedostoja, mutta ensin pitäisi alkaa taas väsäämään niitä omia kotisivuja. Sen verran negatiivisellä asenteella olen liikenteessä, että taas käy niin, että halvan tai ilmaisen palvelun tarjoaja lopettaa palvelun tarjoamisen syystä tai toisesta. Tai sitten täytyy olla tietyn palvelun tarjoajan asiakas muun yhteyden kautta, kuten esimerkiksi Mikrobitillä tai Elisalla. Jos joku tietää hyvän ja opiskelijan kukkarolle sopivan kotisivupalvelun tarjoajan, niin ei muuta kuin VINKKI VINKKI. Ja vielä vaatimuksena olisi helppokäyttöinen ja mieluiten suomenkielinen. Jostain syystä en ole kieli-ihmisiä, vaikka tulikin suoritettua rimaa hipoen englannin- ja ruotsinkielen pienet virkamiestutkinnot. Mutta jos kielikokeesta pääsee läpi osaamalla pari kolme lausetta ja osaa veikata kielioppiosiossa, että mikä vaihtoehto sopii mihinkin kohtaan, niin kyllä se mulle sopii paremmin kuin hyvin. Arkikielen englanti sujuu paremmin, mutta siitä huolimatta aina suosin palvelua (etenkin nettipalvelua), jossa ohjeet on kirjoitettu suomeksi.

Mutta eipäs enää saivarrella. Tänäaamuna, kun lähdin kävelemään kohti kaupunkia, niin olin hieman yllättynyt, että yön aikana oli satanut kymmenkunta senttiä valkoista nuoskalunta. Olen nähnyt myös ruskeaa lunta. Ehkä on toiveita näillä korkeuksilla, että se valkoinen joulu tulee. Eipä se minua juurikaan haittaa onko kotipaikkakunnalla lunta vai ei, kun ensiviikon alussa lähden muutaman sadan kilometrin päähän viettämään joulua keskelle ei mitään. Kaikista parasta lomapaikassa on, että lähin naapuri asuu 3-4 kilometrin päässä ja lähin kauppa, posti, pankki ja nettiyhteys on reilun 30 kilometrin päässä. Jos puhelimessa olevaa (kehnoa) wappia ei oteta huomioon, niin eipä tule lähdettyä nettiin ja eksyttyä väärille sivuille. Eipä wapista ole muuta iloa tällä hetkellä kuin se, että sillä pääsee katsomaan sähköpostin. Mutta sähköpostin liitteitä ei saa auki. Se toinen ilo ja hyöty wapista on, että sillä pääsee lukemaan uutisia. Kaikkia uutisia ei julkaista lehdissä sekä tv- ja radiouutissä. Wpista löytää helposti ja nopeasti yllättävistä tapahtumista ja uutisista.

Mutta taas täytyy palata ruotuun, kasata kimpsut ja kampsut mukaan ja lähteä kohti kotia. Taas on kotia kertynyt likaisia tiskejä ja likaisia vaatteita ja JONKUN täytyisi jälleen siivota.

300423.jpg