Tulin koululle tekemään tehtäviä. Tai tulin oikeastaan lähettämään tehtyjä tehtäviä eteenpäin. Mutta kun sain koneen auki niin totesin, että muistitikku on kotona. Joten tehtiä en sittekään pysty lähettämään.

Joten jäin sitten roikkumaan nettiin. Tietysti sähköposti, uutiset ja päivän vitsit ovat olleet ensimmäisenä, heti aamutuimaan. Sitten on tullut surffailtua monessa muussakin paikassa etsimässä tietoa.

Kun ensiviikolla on "pakko" lähteä Helsinkiin, niin tuli etsittyä aikatauluja linja-autoon, junaan ja lentoihin, samalla tuli vertailtua hintoja. Jos vain olisi ollut riittävän ajoissa liikkeellä, niin lentämällä olisi ollut toisiksi halvinta matkustaa, mutta ajallisesti nopeinta. Mutta kun en pääse itse valitsemaan kulkuvälinettä, niin mennään sitten kalleimmalla vaihtoehdolla. Kun koulu maksaa liput, niin mennään sitten heidän tarjoamalla vaihtoehdolla. Kyllä se juna mulle kelpaa, huomattavasti huonompana vaihtoehtona olisi matkustaa linja-autossa.

Linja-autossa joutisin istumaan 13 tuntia, lippu maksaisi 86,8€, pikavuorossa 89,8€. JunaBussi yhdistelmällä Torniosta Helsinkiin menee aikaa 11.5 tuntia ja kustannuksia tulisi makupaikkoineen ja bussilippuineen 146.6€. Lentoliput Kemistä Helsinkiin maksaisi veroineen 76.34€. Vaikka tähän lisättäisiinkin vielä matka Torniosta Kemiin ja lentokentältä Helsinkiin, niin matkakustannukset eivät olisi kuin 93.54€. Aikaa ei tuhraantuis matkoihin kuin 2.5-3 tuntia. Lippujen hinnat ovat menopaluulippujen hintoa, mutta matkojen kestot ovat yhteen suuntaan. 

Opiskelijan aikahan on ilmaista. Niin joo, vaikka minä olenkin sinkku, niin siitä huolimatta voi olla velvollisuuksia, joiden vuoksi ei voi tai ei halua tuhlata ylimääräistä aikaa. Mutta ei auta itku markkinoilla. On vain yritettävä pärjätänäillä säännöillä. Ainakin toistaiseksi.

251575.jpg